nov 11

Zo kies je de juiste Polaroid camera

Polaroid camera’s waren in de jaren ’70 en ’80 erg populair. Daarna zakte de populariteit van de camera een beetje in, maar de Polaroid camera’s zijn weer helemaal terug. Ben je zelf ook op zoek naar een Polaroid camera? Wij geven een aantal tips.

Fotograferen met een Polaroid camera

Voordat de geschikte camera uitgekozen kan worden, is het belangrijk dat duidelijk is wat een Polaroid camera precies is. Een Polaroid camera drukt direct na het maken van een opname een foto af. Het duurt enkele minuten voordat de foto de volledig ontwikkeld is en de kleuren geheel verwerkt zijn. Je kunt met een Polaroid camera dus niet honderd foto’s achter elkaar schieten, maar slechts één. De foto’s uit een Polaroid camera zijn vaak niet helemaal scherp, maar daar gaat het bij een polaroid camera niet om. Polaroid draait om sfeer en impressie.

Zo kies je de juiste camera

Het kiezen van een goede Polaroid camera kan lastig zijn. Erg belangrijk bij deze keuze is om uit te zoeken of voor de Polaroid camera nog wel films worden gemaakt. Wanneer er geen films meer gemaakt worden voor de camera kun je de camera beter niet kopen. Zonder films kun je namelijk geen foto’s ontwikkelen en heb je dus niks aan de camera. Bij het kopen van een Polaroid camera kun je het filmvak aan de voorzijde openen. Staat op de sticker “600”, “SX70” of “Image” dan kun je daarvoor films bestellen bij Foto Tuerlings.

Nadat je weet of de camera’s nog gebruikt kunnen worden, kan de camera uitgekozen worden. Polaroid camera’s zijn beschikbaar in verschillende modellen, kleuren en van verschillende merken. Ook zijn de camera’s in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Bij Foto Tuerlings kun je kiezen voor de Fujifilm Instax, Polaroid of Impossible camera. Klik hier voor een overzicht van alle analoge en vintage camera’s van Foto Tuerlings.

Share