feb 28

Wat je moet weten bij een 3D kopen

 


Om dat een 3D printer kopen niet heel vaak voorkomt, is het goed te begrijpen dat je dit alleen wilt doen wanneer je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden die er liggen. Je wilt bijvoorbeeld de mogelijkheden leren kennen van de printers die op dit moment op de markt zijn. Ook wil je weten hoe je hier in de toekomst mee om kan blijven gaan. Er zijn dus allerlei redenen om er goed onderzoek naar te doen wat de beste opties zijn. Aan de hand van de volgende punten is er dan in ieder geval goed te werken.

De materialen om mee te printen
Misschien wel het belangrijkste punt van aandacht wanneer je een 3D printer kopen gaat, is het materiaal waarmee je kunt werken. In vrijwel alle gevallen gaat het dan om verschillende soorten plastic. Ook wel bekend als filament. Het plastic wordt verwarmd en er wordt lijm gebruikt om het materiaal in de vorm van het ontwerp te krijgen. Het is dan bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe het met het heated bed van de printer gesteld is. De manier waarop dit wel of niet gebruikt wordt bepaalt mede welk materiaal je het best kunt gebruiken hiervoor.

De omvang van je ontwerpen
Daarnaast is het ook belangrijk om goed te bepalen welke omvang je ontwerpen moeten krijgen. Een 3D printer kopen als particulier betekent vaak dat je je aan compacte maten moet houden. Dan is bijvoorbeeld een printer van 12x12x12 al een goede optie. Voor zakelijke toepassingen zijn echter vaak juist de grotere printers de betere opties. Bouwoppervlak van tientallen centimeters zij dan soms heel normaal. Het is dus wel van groot belang om dit vooraf even goed te bepalen wanneer je een keuze voor een printer moet gaan maken. Dit bepaalt in grote mate wat het zal worden.

Alle andere zaken die meespelen
Natuurlijk moet je ook aan andere zaken denk bij een 3D printer kopen. De software is hier een belangrijk voorbeeld van. In veel gevallen wordt goede software direct bij de printer geleverd. Wel is het dan belangrijk om te weten hoe goed het mogelijk is om in de toekomst aan nieuwere versies te komen en hoe dit zal blijven aansluiten op het model printer dat je gekocht hebt. Dit geldt ook voor de 3D scanner die je koopt. Wanneer je eigen ontwerpen gaat maken wordt dit wel heel belangrijk. Let hier dus ook goed op bij aanschaf van het apparaat.

3d-printers bij Meer3D.nl bestellen

Share