apr 04

Trouwplannen op een rijtje

Trouwen staat bekend als één van de mooiste dagen van je leven. Je gaat de verbinding aan met de liefde van je leven, je beste vriend(in), je soulmate. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat het een geweldige dag wordt om nooit te vergeten. Daarom is het ontzettend belangrijk om je trouwplannen, ideeën en budget vroegtijdig op papier te zetten. Aan de hand van dit draaiboek kun je namelijk op tijd op zoek gaan naar de perfecte outfit en locatie, maar ook kijken naar de mogelijkheden op het gebied van catering zodat je op alles bent voorbereidt.

De outfit, het bruidsboeket en de ringen

Tijdens de bruiloft staan jullie als bruidspaar de gehele dag in de spotlights. Het is daarom belangrijk om een outfit te kiezen waar jij jezelf in herkent en waar jij je prettig in voelt. Natuurlijk is het ook leuk dat de outfits met elkaar en met het thema van de bruiloft matchen. Dit kun je het beste doen door samen de sfeer en kleuren van de bruiloft te bepalen en bijvoorbeeld samen een bruidsboeket samen te stellen. Aan de hand van deze informatie kunnen jullie beide, afzonderlijk van elkaar een outfit kiezen die past binnen de stijl van de bruiloft. Op deze manier zullen jullie ook in de outfit de ‘perfect match’ zijn. Naast de outfit en het boeket is er nog een onderdeel wat niet vergeten mag worden: de ringen. De ringen zoek je vooraf samen uit en staan binnen jullie huwelijk symbool voor eeuwige trouw.

pexels-photo-752785

 

Locatie en aankleding

Bij een bruiloft hoort natuurlijk ook een speciale locatie. Kies je voor één locatie of ga je het ja-woord en het feest op verschillende locaties plannen? Nederland biedt een tal aan prachtige en unieke trouwlocaties voor binnen en/of buiten. Zo kun je denken aan een romantisch landgoed of kasteel,  trouwen aan of op het water, een feestelijke en sfeervolle trouwzaal, een trouwlocatie in de natuur of in jullie favoriete restaurant. Het is belangrijk om te kijken wat voor locatie past bij jullie als stel en of het aansluit bij het thema van de bruiloft. Naast de locatie moet je ook letten op de mogelijkheden op het gebied van aankleding. Heeft de locatie bijvoorbeeld een vaste aankleding, kunnen ze dit aanpassen aan jullie wensen of mogen jullie de locatie zelf versieren met vrolijke bloemen, ballonnen of linten en strikken.

pexels-photo-3

Catering

Als de keuze is gevallen op een prachtige locatie, is het tijd om te kijken naar de catering. Biedt jullie locatie catering aan of kun je hier zelf een cateraar voor inhuren? Op het gebied van eten en drinken heb je ook verscheidene mogelijkheden. Allereerst mag een bruidstaart natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast kunnen jullie kiezen voor een uitgebreid diner, hapjes en drankjes, of ga je liever voor

Share