apr 12

Tips voor het uitkiezen van een fotograaf

De meeste families laten zich bij speciale gelegenheden op de foto zetten. Er is natuurlijk niets leukers dan een leuke fotoshoot voor het hele gezin. In dit artikel vertellen we jou meer over het vinden van de juiste fotograaf. Zoals je waarschijnlijk door hebt, zijn er behoorlijk wat fotografen actief wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Hier volgen een aantal tips!

 

<h2>Vraag advies bij vrienden en familie</h2>

Er bestaat een grote kans dat jouw vrienden of familieleden al eens een fotoshoot hebben gehad voor het hele gezin. In dit geval kun je hen vragen of ze deze fotograaf aanraden ja of nee. Eventueel kun je vragen of je de foto’s mag zien om vervolgens te bepalen of het jou iets lijkt. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en dat is absoluut iets om rekening mee te houden. Je kunt het beste bij de fotograaf zelf navragen wat zijn stijl is en eventueel om wat voorbeelden vragen.

 

Daarnaast hebben de meeste fotografen een website die je eventueel kunt raadplegen. Op de website hebben ze vaak een portfolio staan waar je de foto’s kunt inzien en bekijken. Het is slim om hier een kijkje op te nemen en portfolio’s van verschillende fotografen met elkaar vergelijken.

 

<h2>Vraag meerdere offertes aan</h2>

Het is slim om meerdere offertes aan te vragen, zodat je prijzen kunt vergelijken. Je zult zien dat de kosten die fotografen in rekening brengen nogal kunnen verschillen en daarom is het slim om te vergelijken voordat je een keuze maakt. Een fotograaf kan een uurloon hanteren of geld per foto vragen.

Share