apr 07

Tip: verkleed met het gezin op de foto

Je loopt bij iemand het huis binnen en de kans is groot dat er een familiefoto aan de muur hangt. Vaak is het een foto waarbij iedereen in nette kleding aan het poseren is. Niets mis mee, maar wel een beetje degelijk als het ons vraagt. Kun je het hierin vinden? Niemand houd je tegen om het anders aan te pakken. En daarom besloten wij om jou wat inspiratie te geven: met de hele familie verkleed gaan!

Iedereen zijn ding

Vraag een kind als wie hij het liefst verkleed wilt zijn en de kans is groot dat je direct een antwoord krijgt. Bij volwassenen duurt het waarschijnlijk even voordat ze een antwoord op deze vraag kunnen verzinnen. Of je krijg helemaal geen antwoord. Maar denk eens goed na: diep van binnen heb je waarschijnlijk wel een antwoord. Tarzan, roodkapje of kabouter plop. Eventueel geeft het kijken van een disneyfilm je wat inspiratie. Bij een gezinsfoto zou het thema ‘geen thema’ kunnen zijn, waarmee iedereen zijn droom kan vervullen en het geen teleurstellingen oplevert. 

family-1542595_1920

Koninklijke familie

Hoe leuk zou het zijn wanneer je als ‘een koninklijke familie’ verkleed gaat. Ook hierbij kun je vrij zijn: worden de ouders koning en koningin of laat je deze rol aan de kinderen over. Op het internet worden zowel koning, koningin, prins en princessen outfitten verkocht. Op deze website vind je een groot aanbod vaan prinsessenjurken.

Het leuke aan verkleden is dat er geen regels zijn. Daarbij kun je de kinderen ook om input vragen. Wanneer je hier gehoor aangeeft zullen ze zich blij en trots voelen. 

prince-and-princess-2974424_1920

Wat houd je tegen?

Het is juist leuk om af te wijken van het gebruikelijke. Zo heb je een unieke foto aan de muur hangen die niemand anders heeft en waar je jaren van kunt genieten. Daarnaast is het een foto met een verhaal. Iedereen die op bezoek komt is nieuwsgierig wat leuke momenten kan opleveren. Daarbij kan het een goede lesson zijn voor je kinderen. Op deze manier krijgen ze door dat het altijd mogelijk is om je creativiteit te gebruiken en dat je niet perse gehoor hoeft te geven aan ‘de normale gang van zaken’.

 

Heb je je twijfels? Dan moet je het gewoon doen. Uiteindelijk krijg je alleen maar spijt van dingen die je niet gedaan hebt. Hoe leuk is het om een foto aan de muur te hebben van je gezin waarin iedereen lekker zichzelf is?

Share