nov 02

Goedkope bruidsmode is een trend

Het is niet langer nodig om voor een mooie bruidsjurk je spaarrekening te plunderen! 2018 is namelijk het jaar voor betaalbare bruidsmode. Het is nog steeds wit en elegant, maar dan voor een prikkie bij een bruidsjurken outlet. Budgetbruidsjurken gaan namelijk binnen de kortste keren over de toonbank. Maar waarom zijn goedkope bruidsjurken zo in trek?

Vroeger moest men jaren lang sparen voor een bruidsjurk. Het was een droom om in een prachtige prinsessenjurk te trouwen. En met programma’s zoals ‘Say Yes to the Dress’ werd dit ook nog eens versterkt. Een groot nadeel is echter, het prijskaartje wat hieraan hangt.  Komend jaar zullen retailers met afforable bruidscollecties komen, tegen zachtere prijzen.  En je kunt natuurlijk nog beter shoppen voor een jurk bij een trouwjurken outlet waar je some koopjes vindt van slechts 300 euro.

Waarom goedkope bruidsmode?
De hype begon met een stunt van Zeeman. Ze verkochten namelijk een jurk van slechts 29,99 euro. “Als je gaat trouwen lijkt het wel alsof alles duur moet zijn. Anders is het niet goed. Zo zien wij dat dus niet,” lichtte ze toe op de website. “Je trouwjurk hoeft echt niet de duurste kledinguitgave van je leven te worden. Om te bewijzen dat het goedkoper kan, hebben wij een eigen trouwjurk ontworpen.” De jurk was beschikbaar in maat 38 t/m 44 en was getopped met een stretch materiaal. Hierdoor konden veel mensen, ongeacht hun figuur de jurk aan trekken.  Alhoewel dit een erg extreem voorbeeld is, liet het wel zien dat mooie bruidskleding niet duur hoefde te zijn.

In 2016 was er ook een gebrek aan aanbod in de midden prijsklasse voor trouwjurken. Met zo’n leegte op de bruidsmarkt werden mensen gedwongen om te kiezen voor goedkopere jurken of juist een high-end jurk die overbodig is voor de gelegenheid. Een goed alternatief dat wij hebben gevonden zijn dan ook de outlet stores waar je high-end jurken voor schappelijkere prijzen kunt vinden.

 

Share