mei 14

Fotografie in de grachten van Amsterdam

Amsterdam is één van de mooiste, zo niet de mooiste stad ter wereld. Met alle haar prachtige grachten, steegjes, straatjes, grachtenpanden, hofjes, musea, de wallen en ga zo maar door. Amsterdam is zo’n stad waar je wekenlang rond kunt lopen en je geen moment hoeft te vervelen. Daarom is fotograferen in Amsterdam ook zo’n leuke bezigheid.

 

De Nieuwmarkt en de Waag

In de avond zijn de lichten in Amsterdam betoverend. Door de lichtjes die schrijnen op de grachten en het plein krijg je prachtige effecten te zien op de foto.

 

Prachtige grachten van Amsterdam fotograferen

Sinds 2010 UNESCO-werelderfgoed en wereldberoemd zijn de grachten van Amsterdam. Ze trekken bezoekers van over de hele wereld. Met een karakteristieke trap, tuit, hals, klok en lijstgevels. Altijd prachtig in combinatie met de grachten zijn ook deze straten wereldberoemd. Overdag is en ‘s avonds is fotograferen in Amsterdam een unieke ervaring.  

Wil je echter net als ik vanuit een bijzonder perspectief werken? Zo kwam ik laatst op het idee door ecoboatsamsterdam.com om een boot te huren in Amsterdam. Op het water kun je ineens zoveel meer bereiken. En kun je de meest betoverende plaatjes schieten.

 

Amsterdamse bruggen

s ‘Avonds zijn ook de meeste bruggen in deze hoofdstad prachtig verlicht. Een aantal van deze bruggen hebben ook een historisch verhaal, Eén daarvan is de Magere Brug. Deze is te vinden over de Amstel. Dit is een karakteristieke brug vlakbij het Carré. En hij is makkelijk te herkennen aan de heldere witte kleur en het feit dat het een hele smalle brug is. Het is een rijksmonument wat gebouwd was in 1934. Tegenwoordig is hij alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Maar tot 2003 reden er ook auto’s overheen.

 

De bekendste gracht van Amsterdam is zeer waarschijnlijk de Keizersgracht. Met zijn vele bruggen, prachtige lichten en dure grachtenpanden. Elk plaatje van deze locatie is vaak prachtig.

 

Genoeg grachten en bruggen om vast te leggen op de plaat, en wil je verder gaan dan de standaard fotograaf, huur dan eens een bootje om de grachten zelf op te gaan.

Share