aug 19

De tips en tricks – het fotograferen van je nagels

Maak jij ook wekelijks foto’s van je nagels, gewoon omdat je het even wilt showen hoe mooi je het gezet hebt of dat je een nieuwe lijn Gellak hebt gebruikt. Maar heb jij moeite met het maken van die ene goeie foto die je zo op instagram kan zetten? Dan is dit artikel misschien wel wat voor jou, want in dit artikel gaan we je vertellen welke tips en tricks je moet weten als je je nagels fotografeert. 

 

Belichting

Net zoals vele van jullie, heb ook ik geen spiegelreflex camera, geen softbox en geen andere apparatuur om echt perfecte foto’s te maken. Waar ik het vooral mee doe is mijn mobiele telefoon camera. Deze maakt op zich goede foto’s (portrait mode). Het belangrijkste voor een goede foto zonder professionele apparatuur is belichting. Zorg ervoor dat je altijd met natuurlijk licht fotografeert en dat er genoeg licht is om de foto zo mooi mogelijk te maken. ‘S avonds een foto van je nagels maken is dus geen slim plan! Natuurlijke belichting is zeker een must wanneer je holografische nagellak op hebt.

 

Props

Vergeet geen props te gebruiken tijdens het maken van je foto’s. Natuurlijk gaat het allemaal om de nagellak, maar met het gebruik van een prop kan je ervoor zorgen dat je nagellak er extra goed uit springt. Een prop kan van alles zijn, bijvoorbeeld de nagellak zelf, je favoriete zonnebril die je bij de hand hebt, je portemonnee die je net nieuw hebt gekregen of iets anders dergelijks dat in handformaat verkrijgbaar is.

 

Background

Een ander belangrijk punt van je foto is je achtergrond. Een witte achtergrond kan namelijk erg saai uitpakken als dat het enige is in je foto naast je hand met je mooie nagels. Een achtergrond kan daarnaast er ook voor zorgen dat je nagels goed uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan een zachtroze achtergrond met knalrode gellak nagels van Pink Gellac!

Share