jun 11

De mooiste en handigste cameratassen

Als fotograaf heb je waarschijnlijk een mooie camera waar je zuinig op wil zijn. Het is dus belangrijk om een goede cameratas te hebben, zodat de camera en de bijbehorende accessoires veilig mee op pad kunnen. Ben jij nog op zoek naar een praktische en stijlvolle cameratas en wil je graag weten wat voor tas er bij jou past? Lees dan snel verder! 

1. Messenger bag 
Een messenger bag is een tas die je schuin over je schouder heen kan dragen (‘cross body’) en lijkt een beetje op een laptoptas. Vaak past er ook nog eens een laptop in (naast de camera zelf), dus is deze tas geschikt voor degenen die hun foto’s onderweg meteen willen bewerken. Tassen die speciaal voor cameravervoer zijn, hebben vaak een dikkere voering en meer vakjes dan een normale tas, zodat je de camera, lenzen en batterijen handig en veilig kunt opbergen. De meeste messenger bags zijn gemaakt van leer of canvas, dus lijken niet op klassieke cameratassen (die meestal van zwart nylon gemaakt zijn). Door het materiaalgebruik en het model is de messenger bag dus een goede keuze voor de modebewuste fotograaf! 

2. Holster 
Een holster is een compacte cameratas, met slechts een vak voor je camera met je favoriete lens eraan gekoppeld. De holster draag je meestal om je heup, zodat de camera dicht op het lichaam zit en je er ook snel bij kan wanneer je hem nodig hebt. Deze tas is door zijn compacte design geschikt voor fotografen die bijvoorbeeld een dagtrip maken en niet al te veel gewicht mee willen zeulen en graag hun handen vrij hebben als de camera opgeborgen zit. 

3. Rugzak 
Wanneer je veel op reis bent, is een rugzak erg handig. Zo bestaan er ook camerarugzakken in stijlvolle designs. Het voordeel van een rugzak is dat het voor je rug minder belastend is vanwege de regelmatige verdeling van het gewicht over je schouders. Zo kun je dus niet alleen je camera en alle accessoires meenemen, maar ook eten, drinken en misschien zelfs extra kleding. Camerarugzakken zijn er niet alleen in zwart kunststof, maar er zijn ook mooie canvas of leren varianten verkrijgbaar.

Share