feb 05

Cursus InDesign

InDesign is een desktop-publishing programma van Adobe, het programma dient voor het maken van pagina’s voor drukwerk. Het programma is beschikbaar voor Windows en Mac OS X. Het programma is speciaal gemaakt om met veel verschillende mogelijkheden te werken. Ideaal om dus je foto’s te documenteren en verwerken!

Tekst

Met InDesign kan er zeer geavanceerd met tekst worden gewerkt. In InDesign heeft u de meeste keuze en mogelijkheden en zijn er veel speciale teksteffecten te verkrijgen.

Foto’s 

Met illustraties werken zoals logo’s ben u beter af met Adobe Illustrator, maar met Adobe InDesign is het ook mogelijk, alleen zijn de mogelijkheden beperkt. Wel is het zeer gemakkelijk foto’s in te voegen en deze te plaatsen in uw document. Het bewerken van een foto zal in Adobe Photoshop gedaan moeten worden.

Schalen 

Het programma is gemaakt voor drukwerk, dus is het mogelijk het document te schalen. Het is wel belangrijk dat er op gelet wordt in de instellingen van de externe bestanden (afbeeldingen etc.).

InDesign leren te gebruiken

InDesign is snel te leren wanneer u weet wat u moet doen, het programma bevat vele opties waardoor u snel te weg kwijt kan raken. Door een online curus te volgen zal u veel tijd besparen in het leren van InDesign. Learnit heeft een cursus InDesign op hun website staan, neem hier eens een kijkje!

Share