feb 02

Alles halen uit je fotografiehobby

Fotograferen blijft nog steeds een hobby waar veel mensen graag aan doen. Ben jij ook een hobbyfotograaf? Dan breng je vast veel tijd door met je camera. Maar besteed je al die tijd nuttig? Hier wat tips om meer uit je hobby te halen.

Zoek een thema

Fotografeer je wat in het wilde weg? Dat kan heel leuk zijn. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een bepaald thema te volgen. Bijvoorbeeld natuur, mensen, dieren etc. Of je gaat vliegtuigen, vogels, auto’s of beroemdheden spotten. Op die manier kun je jezelf als fotograaf sterker profileren als je je foto’s online deelt.

Deel je foto’s!

Als je het fotograferen een beetje onder de knie krijgt, kun je ervoor kiezen om je foto’s online te delen. Maak bijvoorbeeld prikborden op Pinterest of deel je kiekjes via Instagram. Vergeet niet een watermerk in je foto’s te doen, zodat nog meer mensen je foto’s gaan herkennen als afkomstig van jou. Via deze weg zou je zelfs producten kunnen fotograferen en verkopen.

Doe een klus

Heb je echt talent? Laat je dan eens inhuren. Je kunt een evenement fotograferen, of voor een blog foto’s maken bij een artikel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je nog niet veel ervaring hebt, kun je aanbieden gratis foto’s te maken. Laat je echter niet zomaar gratis ergens voor gebruiken! Als blijkt dat je talent hebt en er vraag naar is, durf dan geld te vragen.

Met een drone

Voor echt speciale foto’s en gave effecten is een drone onmisbaar. Let op: je hebt een vergunning nodig voor de meeste drones en het vergt wat oefening, maar dan heb je ook wat.

Geniet ervan!

Uiteindelijk is een hobby vooral om van te genieten. Als je veel fotografeert, is het bijvoorbeeld leuk om de foto’s in albums onder te brengen. Dit kunnen online albums zijn, maar ook geprinte albums. Hier bestaan verschillende diensten voor.

Lees meer over deze en andere hobby’s!

Share